- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (27.11.2012, 17:20)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ALEGERI PARLAMENTARE 2012: CNA va monitoriza, în campanie, şi opiniile jurnaliştilor şi analiştilor
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) va monitoriza, în campania pentru alegerile parlamentare, şi emisiunile de opinie, în care jurnaliştii şi analiştii exprimă puncte de vedere pro şi contra unei formaţiuni politice, Consiliul dorind să vadă dacă respectivele programe sunt echilibrate.
Urmărește
361 afișări
CNA va monitoriza, în campania pentru alegerile parlamentare, şi opiniile jurnaliştilor şi analiştilor (Imagine: Ovidiu Micsik/ Mediafax Foto)
Decizia de monitorizare a acestor emisiuni, care nu sunt marcate ca fiind electorale, a fost luată la propunerea Narcisei Iorga, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).
"Problema este că aceste posturi se află în campanie electorală şi noi ne prefacem că monitorizăm apariţiile reprezentanţilor politici (...) Dezechilibrele sunt produse de radiodifuzor prin angajaţii lor. Este un subterfugiu folosit de radiodifuzori", a spus Narcisa Iorga.ALEGERI PARLAMENTARE 2012:
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Ea a propus monitorizarea emisiunilor de opinie difuzate de Realitatea TV, Antena 3, B1 TV, dar şi de televiziuni locale.
"Trebuie analizate opiniile exprimate, pentru că, dacă faci propagandă cu jurnalişti ai postului, nu se cheamă că eşti independent. Este vorba despre exprimarea opiniilor pro şi contra unei teme. Sunt oameni care exprimă doar o singură opinie, iar radiodifuzorul trebuie să se echilibreze şi să invite persoane care au altă părere", a spus Narcisa Iorga. Ea a dat ca exemplu emisiunile de opinie de la Realitatea TV, la care participă Cosmin Guşă, care comentează diverse aspecte, şi de la Antena 3, moderate de Mihai Gâdea.
Răsvan Popescu, preşedintele CNA, a obiectat spunând că "regulile nu pot fi schimbate în timpul jocului", de la debutul campaniei fiind monitorizate numai apariţiile candidaţilor şi ale reprezentanţilor acestora în emisiunile electorale.
Popescu a mai spus că unii jurnalişti pot avea într-un anumit moment o opinie, pe care ulterior şi-o pot schimba. "Opinia aceluiaşi om se poate schimba de la zi la zi. Nu poţi să-i reproşezi omului opinia, atât timp cât acesta are dreptul la opinie", a spus Răsvan Popescu.
Însă Roxana Niculescu, directorul de programe al România TV, i-a întrebat pe membrii CNA cum pot fi puse "etichete" pe jurnalişti şi pe analişti.
"Ar fi foarte interesant să veniţi în studioul de televiziune, să vedeţi că toate discuţiile care au loc aici (la CNA, n.r.) - care îmi permit să spun că sunt cu caracter politic - se desfăşoară la fel şi în studioul de televiziune. Vreţi să fiţi arbitru pe această piaţă eminamente politică", a spus Roxana Niculescu. Ea a mai spus că CNA doreşte să monitorizeze opiniile jurnaliştilor şi analiştilor, în condiţiile în care declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu nu sunt monitorizate de CNA ca fiind electorale, fapt care reprezintă "o ipocrizie".
În cele din urmă, CNA a decis totuşi să monitorizeze şi emisiunile de opinie, altele decât emisiunile electorale la care participă candidaţi şi reprezentanţi ai acestora.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe